EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Зелена светлина за гръцкия спасителен транш

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Зелена светлина за гръцкия спасителен транш

mail17:20 | 20.10.2011прегледи 394 коментарикоментари 0


Гърция може да очаква да получи следващия транш на стойност 8 милиарда евро от спасителните заеми, съобщиха официални лица в Берлин, цитирани от DPA. Докладът на т. нар. тройка кредитори ( Европейската комисия, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) за напредъка на Гърция в подобряването на държавните финанси дава зелена светлина на Атина да получи така необходимата й сума. Това ще бъде шестият транш от Европейския фонд за финансова стабилност. AP съобщи, като се позовава на проекта на доклада, че макар инспекторите да посочват, че Гърция не е намалила задлъжняването си и скоростта на реформите е недостатъчна, Атина ще получи спасителния заем, за да избегне фалит.
Инспекторите от "тройката" посочват също, че динамиката на гръцкия дълг остава "изключително обезпокоителна". Reuters допълва, че представителите на кредиторите призовават в доклада средствата да бъдат отпуснати възможно най-скоро - "веднага щом предварително договорените действия по финансовото консолидиране, приватизацията и трудовия пазар бъдат узаконени."
Гърция разчита на пакет от спасителни финансови заеми на обща стойност 110 милиарда евро (152 милиарда долара), който бе одобрен през май миналата година, припомня AP. Гръцките кредитори посочват още, че второто споразумение за спасителна финансова помощ, което бе постигнато през юли, не прави дълга на Гърция контролируем.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888