EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Западни компании ползват затворнически труд

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Западни компании ползват затворнически труд

mail09:41 | 21.02.2018прегледи 8499 коментарикоментари 0


Новина от света на модата и за това как може да се постигнат ниските цени на дрехите. На всички е известно, че за шиенето на облеклата не се използват високоплатени специалисти. Но разследване на британски журналист показва, че водещи вериги използват китайски затворници за шивачи, отбелязва германското издание Der Spiegel.

Сред компаниите, уличени в използването на затворническия труд, изпъква името на водещия шведски моден бранд H&M, най-голямата в Европа търговска мрежа за продажби на дрехи на дребно. Друга компания, която фигурира в списъка, е холандската C&A.

Оказва се обаче, че използването на наемници от китайски затвори не е в разрез с международните конвенции. Модните компании сключват договор със затворниците, т.е. те не са принуждавани да работят без заплащане. Много от изтърпяващите наказание лишаване от свобода всъщност са доволни да работят. От редакцията подчертават обаче, че се обръща малко внимание на подобен тип трудови отношение, което създава предпоставки за нарушения.

превод: агенция Фокус


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073