EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Египет все още е туристическа сила

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Египет все още е туристическа сила

mail14:10 | 09.02.2011прегледи 1044 коментарикоментари 0


Директорът на Световната организация по туризъм (СОТ) Талеб Рифаи заяви в интервю за в. "Велт", че няма никакви опасения за притегателната сила на Египет като туристическа дестинация на фона на политическия преход в страната, предаде Франс прес.
"Египет е достатъчно установена туристическа дестинация, за да може един ден да изчезне от сектора", посочва Талеб Рифаи.
Той изрази увереност, че веднага щом обстановката се нормализира, туризмът много бързо ще се възстанови.
"Всички инфраструктури са налице, има персонал, 7000-годишна история - нямаме абсолютно никакви безпокойства", подчерта директорът на СТО.
Според Рифаи Тунис, където също имаше народни протести, също е готов за завръщането на туристите. Той призова туроператорите да възобновят пътуванията и да помогнат на страната.
Рифаи изтъкна, че не бива да се правят прибързани анализи, тъй като Близкият изток е много сложен - ако нещо се случва в Тунис, не значи, че не бива вече да се пътува в Мароко или в Йордания.
Според него обаче случващото се в Египет има пряко отражение върху другите страни и това буди безпокойство.
Масовото бягство на чужденци от Египет е парализирало туристическия сектор, представляващ основен доход за страната, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на правителствени данни, според които само през първите девет дни на хаос над един милион туристи са напуснали Египет.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg