EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туроператори губят милиони от Тунис и Египет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туроператори губят милиони от Тунис и Египет

mail15:30 | 08.02.2011прегледи 15294 коментарикоментари 0


Безредиците в Египет и Тунис нанесоха на втория по големина европейски туроператор Thomas Cook щети за милиони. Печалбата на туроператора за второто тримесечие на финансовата му година (от януари до март) ще намалее с около 20 млн. бр. лири (32 млн. долара), тъй като туристите са съветвани да не пътуват до региона на Северна Африка, прогнозира компанията, цитирана от Reuters и ДПА.
Тhomas Cook, който годишно организира пътувания до Египет за около един милион души, се надява да компенсира спада, предлагайки повече туристически пакети до алтернативни дестинации като Гърция и Испания.
"От финансовата ни година остават още девет месеца и имаме доста време да възстановим тези 20 милиона и да смекчим последиците", заяви днес главният изпълнителен директор на компанията Мани Фонтенла-Новоа.Според ръководителя на Thomas Cook през последните четири седмици британските резервации за Гърция са се увеличили с 20 процента, а резервациите за Балеарските острови - с 30 %.
Всички екскурзии до Египет и Тунис в момента са ограничени с изключение на пътуванията от Великобритания до курорти на Червено море като Шарм ел Шейх, които са сравнително незасегнати от безредиците, съобщи туроператорът. Конкурентната компания TUI миналата седмица обяви, че протестите в Египет и Тунис могат да намалят печалбата й с до 30 милиона бр. лири, припомня Reuters.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4161