EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Еврозоната преодоля парализата

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Еврозоната преодоля парализата

mail17:00 | 26.07.2013прегледи 610 коментарикоментари 0


Еврозоната върви към икономическо подобрение, подхранвайки надеждите, че валутният съюз се възстановява от парализиращата дългова криза, сочат данни от публикувано проучване, цитирано от ДПА. Компанията за финансова информация Markit, чиято централа се намира в Лондон, съобщи, че нейният комбиниран индекс на мениджърите по доставките (PMI), измерващ активността в сектора на услугите и промишлеността в еврозоната, се е повишил до по-високо от очакваното равнище - 50,4 пункта - през юли.
За първи път от януари 2012 година индексът, който се изготвя въз основа на проучване сред около 5000 компании в еврозоната, се върна над границата от 50 пункта, разделяща спад от растеж.
За юни показателят бе на равнище 48,7 пункта, припомня АФП. Индексът се покачва за четвърти пореден месец и юлският резултат означава, че активността в частния сектор е спряла да се свива, допълва агенцията. "Най-доброто отчитане на PMI от година и половина дава обнадеждаващо доказателство, че еврозоната би могла - най-накрая - да излезе от рецесия през третото тримесечие", коментира главният икономист на компанията Крис Уилямсън, цитиран от ДПА.

 


Тагове: еврозона, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg