EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Дунав мост" 2 засили навлизане на румънски фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Дунав мост" 2 засили навлизане на румънски фирми

mail07:45 | 25.09.2013прегледи 1165 коментарикоментари 0


В България влизат хлебни продукти, основно обаче под формата на тесто и полуготови продукти, но под формата на готов хляб няма информация да има такъв внос. Това каза за Радио “Фокус” - Видин Красимир Кирилов, председател на Видинската търговско-промишлена палата. „С такива полуфабрикатни и в момента се търгува с Румъния – тесто, замразени хлебчета, които са полуготови и трябва само да се изпекат. Те са в различна форма. Могат да бъдат и малки питки, кифли, хлябове дори и т.н.”, каза Кирилов. Според него тези полуфабрикати влизат на по-ниска цена на българския пазар. „Другият вариант е, че този продукт може да не се произвежда и да го няма на българския пазар”, уточни Кирилов.
Той посочи, че навлизането на румънските фирми в България основно е станало през Русе още през 2007 година, когато станахме членове на ЕС.

"Румънските фирми влязоха по първия мост на Дунав – между Русе и Гюргево, там бе и бумът на регистрираните румънски фирми. Сега Дунав мост 2 ни дава предимство и този процес - на навлизането на румънските фирми в нашите градове край реката се засилва. И в това няма нищо лошо, защото така се стимулира конкуренцията", допълни Кирилов.
Той заяви, че румънски граждани постоянно пазаруват във видинските магазини. Това говори, че нашите цени продължават да са по-ниски от румънските и не можем да очакваме, че вносът от северната ни съседка ще повлияе на нашето производство.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1037