EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Доган заплашен със сигнално-звукови патрони

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Доган заплашен със сигнално-звукови патрони

mail11:11 | 20.01.2013прегледи 1007 коментарикоментари 0


Нападателят над лидера на ДПС Ахмед Доган - Октай Енимехмедов не е имал намерение да извърши тежко престъпление и да убие Доган. Това съобщи на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология в МВР, предаде Агенция „Фокус”. Според Стойчев - Енимехмедов е искал просто да направи политически преврат и да покаже на лидера на ДПС, че нещата трябва да се променят.
В дома на извършителя в София е намерено и предсмъртно писмо, защото е смятал, че може да загине.
Енимехмедов е използвал сигнално-звукови патрони, като целта му е била да покаже чрез звук на Ахмед Доган и на всички присъстващи, че мнението му трябва да бъде зачетено и Доган да разбере, че не е недосегаем, посочи Стойчев.
Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов благодари на колегите от Института по психология, които до 03.00 часа тази сутрин са събеседвали с извършителя Октай Енихмедов. Това, което беше намерено на адреса му в София, ще ни помогне да тълкуваме този случай - каза Цветанов.
Сигнално-звуковите куршуми се използват за звуков ефект и не могат да причинят смъртоносни рани.
Това сочат резултатите от експертизата на оръжието, които бяха оповестени късно снощи от директора на дирекцията в СДВР старши комисар Валери Йорданов. На Енимехмедов е повдигнато обвинение в хулиганство.

Резултатите от оръжието показват още, че то е технически изправен газов пистолет, който не е преправян, каза Йорданов. От експертизата, извършена на трите патрона, които са намерени, става ясно, че два от тях са сигнално-звукови, които не разполагат с патрон, а единствено с барут. Те се използват за възпроизвеждане на звуков ефект. Третият патрон е технически пипер, който се използва при защита от животни, каза още старши комисар Валери Йорданов.
При стрелба със сигнално-звукови патрони, каквито са използвани при нападението срещу председателя на ДПС Ахмед Доган, от разстояние под един метър може да се причини нараняване, но не и нанасяне на смъртоносни рани.
Във всички инструкции при продажбата на такива патрони това е указано, каза Валери Йорданов. При първоначалните снимки и при изземването на оръжието отдолу не се е виждал пълнител. „В крайна сметка се оказа, че пластмасовата част на пълнителя е счупена, а единствено в него е останала металната шейна, където се разполагат патроните. Намерени са части от пластмасовата част на пълнителя и от пружина. Много е възможно при самата борба пълнителят да се е счупил”, каза старши комисар Валери Йорданов.
Старши комисар Валери Йорданов припомни инцидент с министър Цветан Цветанов от преди три-четири месеца. При него на този, който е изскочил с газово оръжие срещу автомобил на НСО, му е било повдигнато обвинение за хулиганство, поради типа на оръжието, което е било използвано.
Една от версиите е, че нападателят на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов е нереализиран младеж, който е търсил внимание, включително и обществено, каза директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов.
Нападателят е минал всички медицински прегледи във Военномедицинска академия, включително рентген, скенер. Други наранявания, освен охлузвания и натъртвания, не са установени, няма счупвания, каза Йорданов. „Той е студент пети курс във ВИАС, доста интелигентен човек с доста високо мнение за себе си, неговите мотиви ще станат ясни по-късно. Пребивавал е на територията на София, но към този момент отказва да говори”, каза старши комисар Валери Йорданов.
В Октай Енимехмедов са намерени един намерен нож, лични документи и оръжието./Фокус
 


Тагове: патрони, Доган
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg