EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Даниела Бобева в Украйна

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Даниела Бобева в Украйна

mail17:00 | 22.10.2013прегледи 626 коментарикоментари 0


Подписването на споразумение за асоцииране на Украйна с ЕС ще даде нов импулс за търговско-икономическите отношения между двете страни и ще даде възможност българските фирми да изнасят в Украйна при много по-облекчени условия от сегашните. Това коментира вицеприемър Даниела Бобева след еднодневно посещиние в Украйна, съобщи пресслужбата на МС.
За първите седем месеца на тази година стокообменът ни с Украйна е нараснал с 14%, като българският износ се е увеличил със 111% в сравнение със същия период на предходната година.  "Като цяло обаче, търговията между двете страни през миналата година отчита спад, което е сигнал към правителствата, че има нужда от тласък ", подчерта Бобева.
Тя съобщи, че през ноември в София ще се състои заседание на междуправителствената комисия по търговско-икономическо сътрудничество, която ще търси възможности за увеличаване на стокообмена и разширяване на областите на сътрудничество. Даниела Бобева изразя задоволството си, че през миналата година украинските туристи, избрали България за своята почивка, са се увеличи с 44% при общ ръст на туристите в България с  3,4%. За първите 7 месеца на годината броят на украинските туристи е нараснал със 16%. Бобева обяви решимостта на българското правителство да развива приоритетно туризма и покани украински туристи в зимните ни курорти.
От българската консулска служба съобщиха, че към 15 септември броят на издадените визи е надхвърлил 250 000, което е основание да се очаква сериозен ръст на туристите от Украйна за цялата 2013 г. Една от предпоставките за този повишен интерес вероятно е решението в България да бъде въведен безвизов режим за украинците, притежаващи шенгенски визи. "Знам, че има още какво да се направи за облекчаване на визовия режим с цел привличане на повече украински туристи у нас", подчерта Бобева.

 


 


Тагове: Бобева, Украйна
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg