EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция произвежда слънчева енергия за Германия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция произвежда слънчева енергия за Германия

mail10:00 | 29.08.2011прегледи 753 коментарикоментари 0


Затънала в дългове, но радваща се на много слънце, Гърция възнамерява да създаде слънчеви паркове на площ от 20 000 хектара с цел да изнася възобновяема енергия за Германия, съобщава днес гръцкият вестник "Та Неа", цитиран от агенция Франс прес.
Според вестника с най-голям тираж в страната, проектът с първоначален бюджет от 20 милиарда евро може да създаде 60 000 работни места в момент, когато страната е изпаднала в дълбока рецесия и тежка безработица. Министърът на околната среда Георгиос Папаконстантину обсъди проекта с кодово име "Хелиос" с германския заместник министър на икономиката Щефан Капферер, който е в Атина тази седмица, за да обсъжсда инвестиции, добавя вестникът.
Германският министър на икономиката Филип Рьослер се очаква да посети Гърция през октомври в рамките на споразумение за развитие на възобновяеми енергии, сключено през март между Атина и Берлин. "От страна на германците има голям интерес към този род инвестиции", заяви тази седмица Папаконстантину, добавяйки, че гръцкото правителство вече е направило постъпки пред чуждестранни банки за финансиране на проекта. "Има планове за 20 и 25 години. По този начин е гарантирана
задоволителна възвръщаемост на инвестициите", посочи Папаконстантину, който до юни бе министър на финансите на Гърция.


 


Тагове: енергия, слънце
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg