EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Втора българска търговско-икономическа служба в САЩ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Втора българска търговско-икономическа служба в САЩ

mail10:03 | 21.02.2017прегледи 913 коментарикоментари 0


В Чикаго вече работи втора българска търговско-икономическа служба, която наред със службата във Вашингтон ще съдейства на българските бизнесмени, които работят или у нас, или зад океана да потърсят своето място на огромния, но много конкурентен и преситен американски пазар, съобщава БНР.

САЩ са изключително важен търговски партньор и ние трябва да направим много повече отколкото досега, изтъква  Теодора Ботева , която е ръководител на търговско-икономическа служба към Генералното консулство в Чикаго. Тя  казва,че интерес към взаимно сътрудничество и търговски обмен проявяват  фирми с различни дейности.

Те имат интерес не само да изнасят, но да имат договори и за поддоставчици, също така да имат техен бизнес тук в Щатите ,обяснява Ботева и посочва какви са плановете:

Да организираме по някакъв начин сътрудничество между малките и средни фирми в България и тези тук. Защото и двете реално изпитват затруднения.

Едните изпитват затруднения да влязат на американския пазар, а другите изпитват затруднения на самия американски пазар - да разширят капацитета си и продуктовата си база. И ние им предложихме фирми, които желаят в САЩ да се кооперират с български фирми, примерно да предлагат техни стоки  в техни онлайн магазини или  да ги предлагат през техни вече разработени дистрибуторски канали, или всякакъв друг вид дейност , която биха могли да  извършват с български фирми, ние ще им помогнем.    

Нина Ризова, която е имала собствен бизнес в България, а сега търси възможности да  развие бизнес начинание и в САЩ, споделя:

Тук конкуренцията е много по-голяма отколкото в България…… Аз много се надявам ,че тази организация ще успее да помогне на хората,които тепърва искат да започнат бизнес.Защото, след като вече имаш идеята и необходимите средства, най-сложно, най-трудно е организирането на реализацията на един продукт - независимо дали е интелектуален или материален. Ние имаме нужда от такава организация, която да представя консултации на високо професионално ниво и да успее да съкрати дългият процес по проучване на законите и нормите, които се менят много често.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg