EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

В Египет протестират за по- високи заплати

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

В Египет протестират за по- високи заплати

mail15:10 | 14.02.2011прегледи 706 коментарикоментари 0


Стотици египетски служители от държавния сектор протестират в Кайро с искане за по-добри условия на труд и по-високи възнаграждения при най-новата проява на работническите протести, прераснали в бунта, довел до оттегляне от власт на президента Хосни Мубарак, предаде Асошиейтед прес.
Служителите от обществения транспорт настояват за по-високи заплати. Неколкостотин представители на организацията на младежта и спорта протестират с подобни исканията площад Тахрир в центъра на Кайро.
Египетската централна банка разпореди да бъдат затворени банките в страната заради стачка на служителите от най-голямата държавна банка National Bank.
Около 150 служители от туристическия сектор протестираха край египетските пирамиди в Гиза с искане за по-високи заплати.
Туризмът представлява 6 процента от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната, а месец февруари е смятан за висок сезон.
Секторът е генерирал 13 милиарда долара през 2010 година, като са регистрирани рекордните 15 милиарда туристи миналата година.
Египетската фондова борса, която е затворена от 27 януари заради ситуацията в страната, няма да бъде отворена, докато не се възобнови стабилността в икономическия и финансовия сектор, съобщи днес борсов представител, цитиран от Ройтерс.
Той първоначално посочил, че борсата ще бъде отворена отново в неделя, но след това казал, че това ще стане на неопределена все още дата.
Търговията ще бъде възобновена 48 часа, след като бъде направено съобщението, отбеляза служителят.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg