EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българският бизнес се представи в Токио

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българският бизнес се представи в Токио

mail11:18 | 25.01.2011прегледи 1496 коментарикоментари 0


През последния ден от работното посещение на премиера Бойко Борисов и водената от него делегация в Япония днес се проведе бизнес форум в Токийската търговско-промишлена палата, съобщи Българската  търговско-промишлена палата (БТПП). Форумът бе открит от председателя на Японско-българския икономически съвет Коичиро Фукуи.
Министърът на икономиката, енергетиката и туризма и почетен председател на Българо-японския икономически съвет Трайчо Трайков и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов приветстваха участниците и потвърдиха ангажимента на правителството да поддържа ироническата среда в България сред най-привлекателните в ЕС, с най-ниските разходи за производство при най-ниските данъчни равнища.
Председателят на БТПП Цветан Симеонов приветства участниците от името на 52 000-те фирми членки на БТПП, 28 регионални търговско-промишлени палати и над 100 браншови организации. Той отбеляза усилията на правителството за поддържане на благоприятна бизнес среда и за намаляване на административните тежести.Условията за инвестиции в България представиха заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов и изпълнителният директор на национална компания Индустриални зони ЕАД Кирил Николов.Двустранните бизнес срещи се проведоха в неформална обстановка с представяне на водещи български производители на вина от избите "Тодороф" и "Тера Тангра". От японска страна участваха над 40 фирми, сред които водещи корпорации, както и фирми, специализирани в осигуряване на технологични решения, иновации и инвестиционни посредници. В продължение на срещата от миналата седмица с представители на Японската банка за международно сътрудничество във Форумът участва и директорът на банката за Европа, Близкия изток и Африка, се допълва в съобщението.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg