EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Българската ракия най-стилна в света

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Българската ракия най-стилна в света

mail09:45 | 01.06.2012прегледи 560 коментарикоментари 0


Базираният в Чикаго Beverage Testing Institute (Институт за оценяване на алкохолни питиета) постави в челната тройка определяната като ракията на успелите българи - Стралджанска мускатова. Луксозният продукт на Винпром Ямбол получи 89 точки в категорията „Бренди” на конкурса International Review of Spirits на BTI, което е съвсем близо до заелите първо и второ място, получили съответно 90 и 93 точки. Стралджанска реално се открои като световен първенец в категорията, получавайки допълнително признание за добавената стойност, която дава на потребителите и то на много достъпна цена, чрез сертификата Best Buy. С него луксозната ни ракия задмина по препоръки не само стотиците участници, но и своите конкуренти в челната тройка.
Ето как топ експертите определиха Стралджанска: „Златен цвят на слама. Аромат на сушени кайсии и стафиди, гъвкаво тяло с пикантни нотки на розов пипер и полъх от бели цветя. Завършек с акцент на минерално масло”. Ревюто на всеки оценен продукт пък завършва с една заключителна дума. Родната изискана ракия е определена като - Stylish (стилна, изискана), която дума предизвиква истинска патриотична гордост у всеки!
Престижният Beverage Testing Institute (BTI) от 30 години успешно гради репутация на независим и коректен оценител в света на алкохолните питиета. Дегустациите са слепи (оценителите не знаят името на продукта, който тестват) и се извършват в специална лаборатория на централата в Чикаго, където е помислено за всичко. Светлината е такава, че да се прецени максимално добре цвета на напитката, а климатичната система и добрата звукоизолация се грижат никакви странични миризми и шумове да не смутят чувствителните сетива на експертите. Всички те имат статут на гуру в своята област („Бира”, „Вино” или „Високоалкохолни напитки”) и списват колонки в престижни лайфстайл списания от рода на GQ, пишат книги за производство на алкохол, а за изключително развития им усет към живота говорят техните хобита – ветроходство, писане на музика и обикаляне на света в търсене на нови и качествени питиета. Понякога сред експертите на BTI са поканени да се наредят и външни високо квалифицирани професионални дегустатори, които обаче са добре информирани и подготвени да извършват тази дейност. Всички външни дегустатори преминават допълнително курс на обучение, а уменията им се тестват преди реалните дегустации, чрез предварителни слепи тестове по прецизната методология на BTI. Обученията се ръководят и проследяват от директора на BTI Джералд O'Кенард. Самият той изпрати лично своите поздравления за успехите на българската ракия, като сподели, че не за първи път те надминават очакванията на панелистите и заслужено се нарежда в Топ 3 в света./агенция Фокус

 


Тагове: ракия, качество
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg