EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

България - добра web локация за Югоизточна Европа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

България - добра web локация за Югоизточна Европа

mail12:23 | 01.11.2010прегледи 875 коментарикоментари 0


България е подходяща локация за развитие на web бизнеса в Югоизточна Европа. Това е доминиращото мнение на над 80 топ мениджъри от цял свят, взели участие в Webit 2010 в София.
Webit 2010 е един от водещите световни форуми за дигиталната индустрия, на който се срещат рекламодатели, рекламни, маркетингови и интерактивни агенции, печатни, електронни и онлайн медии.
Бранд маркетинг, дигитален криейтив, маркетинг в социални медии, видео реклама, мобилен маркетинг, реклама в игри и онлайн продажби формулираха основните теми за панелни дискусии, сесии и специални презентации на форума. Програмата на събитието включваше над 60 семинара, 2 мастър класа и възможност за бизнес срещи в специално обособена VIP-зона. Над 80 лектори, сред които регионални и международни мениджъри от Facebook, Yahoo!, eBay, BBC представиха знания и опит на най-големите фирми в света, както и анализи и тенденции за бъдещето на дигиталния бизнес.
Сред над 5000 посетители на събитието се открояваха 2 основни групи – професионалисти от интернет индустрията от държавите в региона и топ маркетинг и рекламни специалисти от България и съседните страни. В дискусиите за българския пазар се формулираха и основните предизвикателства и причини за по-слабото развитие на дигиталната индустрия в страната спрямо останалите държави от региона - липса на достатъчно обучени и образовани кадри, способни да създават и реализират дигитални стратегии, а не отделни проекти със съмнителен успех и ефективност.
По време на форума беше съобщено, че през 2011 г. са планирани поредица от обучения за малкия и среден бизнес в България и страните от Югоизточна Европа. Сред темите на обученията ще бъдат бързото навлизане в дигиталния маркетинг, използването на социалните мрежи за маркетинг, успешни онлайн продажби за търговци на дребно и др.
Webit се проведе от 27 до 29 октомври 2010 г. в НДК, София. Организатори са е-Академия и Webit Ambassadors.

 


 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg