EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Широколентовият интернет в България е под средното равнище

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Широколентовият интернет в България е под средното равнище

mail14:00 | 12.05.2010прегледи 1409 коментарикоментари 1


Навлизането на широколентовия интернет в България, Сърбия, Хърватия и Словения, в които групировката Telekom Austria има пазарно присъствие,  е под средното равнище за страните със сходен брутен национален продукт, се изтъкна в проучване, което бе разгласено в Брюксел.
Средно процентът на проникване на широколентов интернет в Югоизточна Европа е 11,6 на сто (според числеността на населението), докато в Западна Европа този процент е 27,6 на сто. Същевременно разликите между страните в региона са значителни като в Словения процентът е 23,5  на сто, в България - 10 на сто, а в Сърбия - 6.9 на сто, се посочва в проучването.
Озаглавено "Последствията от проникването на широколентовия интернет в Източна и Югоизточна Европа", то е извършено от британската компания Frontier Economics по поръчка на Telekom Austria.
В него се прави извода, че потенциалът за печалба от Telekom Austria при по-мащабно навлизане на широколентов интернет в югоизточните европейски страни, в които групировката има пазарно присъствие, може да достигне 9,2 милиарда евро през следващите десет години.

 

 


 
Коментари
 
Сашо - 08-03-2011 г. 00:38:05

Нямам идея колко ще бъде ,,дочуто,, моето мнение , но според мен интернета за обикновените потребители е доста скъп / не всеки може да си позволи средно -20 лв. / за доставката на услугата .Освен това обаче , каква скорост получават потребителите? В по вечето от случаите тя е под всякаква критика ! Говори се за скорост ,,до ,, определено ниво / от -до / и когато има натоварен трафик ,скороста пада, понеже всички ,,вземат ,, интернет от БТК и т. н. и какво правим тогава,? Само разкарваме едни приказки за,, голямата работа ,, ! Благодаря за търпението ! Сашо

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg