EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Барозу иска смели реформи от Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Барозу иска смели реформи от Гърция

mail11:10 | 07.12.2010прегледи 338 коментарикоментари 0


Председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу поиска от Гърция да извърши смели реформи и да положи още усилия за оздравяване на нейната икономика. Искането е било отправено от Барозу на срещата му с гръцкия премиер Георгиос Папандреу в Брюксел вчера, съобщават медиите в Атина.
Подкрепяме напълно усилията на гръцкото правителство. Гърция е на верен път, за да изпълни поставените й условия, каза Барозу, като поясни, че на Гърция трябва да бъде отдадено дължимото за възстановяване на нейната икономика.
Гърция е във фаза на преструктуриране, бюджетният дефицит на страната намалява с бързи темпове, инфлацията се стабилизира, а конкурентноспособността постепенно расте, каза още председателят на Европейската комисия.
Жозе Мануел Барозу изрази увереност, че Съветът на министрите на икономиката на страните от еврозоната ще одобри на 19 януари следващия транш от заемите за Гърция, който е в размер на 6,5 млрд. евро. Той каза, че в края на декември ще бъде одобрено и отпускането на 2,5 млрд. евро на Гърция от Международния валутен фонд.
Гърция е на добър път и целта ни е да извадим страната от меморандума за заемите в размер на 110 млрд. евро, подписан от правителството с ЕС и МВФ за справяне с кризата, чийто срок изтича през 2013 г., казал на свой ред Папандреу.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg