EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гърция пред преструктуриране на дълга

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гърция пред преструктуриране на дълга

mail12:00 | 23.11.2010прегледи 650 коментарикоментари 0


Гърция вероятно ще спре плащанията и ще преструктурира дълга, прогнозира британският в. "Файненшъл таймс" в публикация, цитирана от гръцкия в. "Вима".
В статията се прави и прогноза за очаквани "бурни" обществени реакции в Гърция през втората половина на следващата година.
В нея се казва още, че целите за разходите и приходите на Гърция не са постигнати, въпреки съществуващите амбициозни планове за 2011 г. и че следващият транш от 9 млрд. евро от заемите на ЕС и МВФ ще даде резултат, ако кабинетът в Атина спази своите нови обещания.
Правителството има амбицията да намали бюджетния дефицит на страната до 7,4 на сто от БВП през 2011 година в резултат на допълнителните мерки за ограничения. Това стана ясно при внасянето на проектобюджета в парламента през изминалата седмица.
Целта е да се достигне през 2011 г. до дефицит от 17 милиарда евро или 7,4 процента от БВП, което представлява съкращение от 5 милиарда евро в сравнение с 2010 г., посочиха от гръцкото министерство на финансите.
Правителството планира да увеличи долния праг на ДДС от 11 на 13 процента, но ДДС в жизненоважния туристическия сектор ще бъде намален до 6,5 процента.
Според проектобюджета рецесията в Гърция ще бъде по-остра от предвижданото. Очаква се икономиката да се свие с 3 процента следващата година в сравнение с първоначално предвидените 2,6 процента. Тази година се предвижда икономиката да се свие с 4,2 процента.
Набелязаните мерки за икономии в проектобюджета надхвърлят с 6,13 милиарда евро изискванията, предвидени в споразумението за заем с ЕС и МВФ, заяви Георгиос Папаконстантину.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg