EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

OMV се изтегля от Хърватия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

OMV се изтегля от Хърватия

mail09:20 | 18.04.2012прегледи 652 коментарикоментари 0


Австрийската петролна компания OMV планира през следващите няколко месеца да проведе разговори с потенциални купувачи на нейните бензиностанции в Хърватия и Босна, предаде ТАНЮГ. Хърватското бизнес издание "Пословни дневник" писа, че интерес за покупка на бензиностанциите е проявил бившият хърватски генерал Иван Чермак, който бе обвинен във военни престъпления в Международния трибунал в Хага, но оправдан и освободен от съда.
Според хърватските медии освен Чермак интерес към сделката проявява и руската компания Зарубежнефт. Централите на OMV в Хърватия и Австрия не пожелаха да коментират тези твърдения. "Планирана е продажба на веригите бензиностанции в Хърватия и Босна до края на 2013 г. Разговорите с потенциалните купувачи трябва да започнат през следващите месеци и ние сме готови да разгледаме всички опции", изтъкнаха от ОMV пред австрийската агенция АПА.
OMV има намерение да продаде общо 91 бензиностанции в двете страни, от които 63 са в Хърватия, а останалите в Босна. Компанията обяви това намерение в края на миналата година, като го обясни с това, че "бензиностанциите не са свързани оптимално с мрежата за доставки на OMV".

 


Тагове: OMV, Хърватия
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165