EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Facebook се цели в Русия и Китай

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Facebook се цели в Русия и Китай

mail14:05 | 24.06.2010прегледи 1005 коментарикоментари 0


Китай, Япония и Русия ще станат приоритетните пазари за  Facebook в близките години - именно върху тях компанията планира да фокусира усилията си за поддържане на ръста и експанзията си, съобщава електронното издание на Financial Times.
Най- голямата социална мрежа в света, в която има около 500 млн. регистрирани потребители - Facebook, започна да изпитва трудности при поддържане на предишните темпове на ръст. „Наблюдаваме как нашият активен ръст продължава дълго време, и дори запазва добри темпове, въпреки, че не е на ниво от 3 %, както беше по- рано,” коментира основателят и създател на Facebook Марк Цукерберг в блога Inside Facebook. Ден по- рано Цукерберг заяви, че Facebook скоро ще прибегне към реализация на стратегически програми на отделните страни. „Интересуваме се от четири държави, в които досега Facebook не е доминираща социална мрежа,” коментира Цукерберг, визирайки Русия, Китай, Южна Корея и Япония. „Ако успеем, ще станем компанията, която обединява 1 млрд. души,” допълва още директорът на Facebook.
В споменатите страни Facebook е изправена пред сериозна конкуренция, като Vkontakte - най- голямата социална мрежа в Русия, Mixi - в Япония, Tencent QQ - най - популярната в Китай.
Налице са и големи шансове, Цукерберг да се опита да популяризира Facebook с помощта на мобилните телефони. „Смятам, че много хора ще се съгласят, че разрастването на употребата на мобилните комуникации по цял свят е въпрос на време,” допълва Цукерберг.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg