EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Air Serbia замени JAT

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Air Serbia замени JAT

mail13:30 | 01.08.2013прегледи 677 коментарикоментари 0


Новото име на сръбската национална авикомпания е Air Serbia, а досегашното име JAT отива в историята, съобщи МИА. Компанията от Обединените арабски емирства е приела промяна на името от JAT на Air Serbia. Инвестицията в Air Serbia се очаква да възлезе на около $100 млн.
Компанията от Обединените арабски емирства "Етихад" подписа днес договор за стратегическо партньорство със сръбската авиокомпания JAT, съобщи сръбската държавна телевизия РТС. "Етихад" поема 49% от JAT, а държавата с дял от 51% става мажоритарен собственик на националния авиопревозвач, който ще се нарича Air Serbia.
Надявам се, че Air Serbia ще лети дълго, високо и сигурно на собствените си криле, заяви сръбският вицепремиер Александър Вучич на церемонията по подписването на договора. Той благодари на чуждестранните партньори за доверието в способностите на пилотите, авиомеханиците и всички останали, които работят в JAT. Вучич благодари и на хората от сръбското правителство, които имат заслуга за сключването на този договор, сред които е и досегашният министър на икономиката и финансите Младжан Динкич. Особена благодарност дължим на шейх Мохамед, чиято визия и желание Сърбия да бъде по-силна, модерна и успешна помогна да се стигне до този проект, заяви Вучич. Държавата ще поеме дълговете на JAT, които са 170 млн. евро, отбелязва сръбската телевизия.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg