EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

7 млрд. евро от приватизация очаква Гърция

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

7 млрд. евро от приватизация очаква Гърция

mail17:05 | 23.11.2010прегледи 467 коментарикоментари 0


Гърция преразгледа към повишение програмата си за приватизация до 7 милиарда евро през идните три години, като очаква 1 милиард евро за 2011 година, след като първоначално Атина бе заложила 3 милиарда евро, съобщи днес гръцкият министър на финансите Георгиос Папаконстантину, цитиран от Франс прес.
Разликата, в сравнение с първоначално обявените планове, обявени през тази пролет, "се дължи на факта, че ние предвиждахме да експлоатираме държавни недвижими имоти" и че "се планират други търгове" по силата на програмата за приватизация, уточни Папаконстантину на пресконференция.
"Това е амбициозна цел", но и необходима, за да бъдат възстановени държавните финанси. Освен това тя ще допринесе за привличането на чуждестранни инвестиции в страната", допълни финансовият министър на Гърция.
Новата цел е била заложена при посещението в Атина, започнало от 15 ноември на представители на еврозоната и Международния валутен фонд, чиято задача е да контролират изпълнението на плана за съживяване на гръцките финанси, наложен на страната срещу отпускането на заем от 110 милиарда евро, припомня Франс прес.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg