EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

43-тонен трамвай теглен от човек

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

43-тонен трамвай теглен от човек

mail14:30 | 23.12.2013прегледи 1531 коментарикоментари 0


Преди Коледа австриецът Франц Мюлнер постави поредния си световен рекорд във Виена. Екстремният спортист от Залцбург, който има в кариерата си 14 рекорда, записани в книгата Гинес, успя да задвижи само със силата на мускулите си 43-тонен нископодов трамвай и го дърпа след себе си цели осем метра. Единственото приспособление, което използва този път, беше една стълба, сложена между трамвайните релси, която му помагаше да не се хлъзга. Стотици зрители присъстваха при поставянето на 15-ия му рекорд и го аплодираха бурно. Но трамваят не беше празен – за да бъде предизвикателството пълно, Мюлнер беше поканил и деца от групата „Бамби“ да „се повозят“ на карания от него трамвай.
Хепънингът беше подкрепен финасово от община Виена и от общинското транспортно предприятие „Виенски линии“, които връчиха на рекордьора чек от 1500 евро. Средствата влизат в създадената от Мюлнер фондация „Силна помощ“. След като е постигнал почти невъзможното, за него е изключително важно, че може да използва своята популярност за добра кауза. Неговото участието в множество мероприятия, напимер теглене на танкове или кранове, цели да покаже на децата колко са силни, ако повярват в себе си. Фондацията подмага социално слаби семейства в Австрия. Освен сумата от наградата средства бяха набрани и от продажбата на греяно вино, печени кестени и коледни сладки.
В началото на октомври Мюлнер завъртя с голи ръце прочутото Виенско колело в Пратера, което тежи 244 тона, а преди това влачи след себе си танк.

Снимка:Wiener Linien / Thomas Jantzen
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg