EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

40% ръст в туристическия сектор до 2029

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

40% ръст в туристическия сектор до 2029

mail10:20 | 05.06.2019прегледи 652 коментарикоментари 0


По международни прогнози се очакват 40% ръст в туристическия сектор на България през следващите 10 години. Това е огромен потенциал, чието реализиране зависи изцяло от съвместните усилия на всички нас - институции, бизнес, местна власт. Това е заявил министърът на туризма Николина Ангелкова на Международната конференция за устойчиви инвестиции в туризма в Слънчев бряг.

В България има много добри условия за бизнес и аутсорсинг, особено в туризма. По думите й у нас е създаден най-благоприятният данъчен режим в Европа. Ставката на корпоративния данък е 10% - най-ниската в ЕС. Данъкът върху доходите на физическите лица е фиксиран на 10%.

Страната ни е втора на Стария континент след Исландия по запаси от минерални води и ресурси, подходящи за лечение и профилактика на почти всички медицински оплаквания. Министерството на туризма разработи общо 27 тематични дестинации за територията на страната - 8 културно-исторически, 12 винено-кулинарни и 7 балнео- и СПА.

Министърът Ангелкова е потвърдила, че електронните услуги, предлагани от ведомството като единен портал от 2018 г., осигуряват 24/7 режим на административно обслужване от всяка точка на света в рамките на 3 минути. Туризмът в България формира близо 12 процента от БВП и около 11 на сто от общата заетост. Приходите от международен туризъм за 2018 година у нас са над 3,7 милиарда евро. През последните три години секторът отчита рекордни резултати в цялата си история. За 2018 година са регистрирани над 9, 2 милиона чуждестранни туристически визити и за първи път бе премината границата от 9 милиона такива посещения.

Целта на международния форум е да бъдат показани перспективите за инвестиции в туризма в Централна и Югоизточна Европа и в района на Средиземноморието, но също и да се даде платформа, на която представителите на бизнеса, световни хотелски вериги, инвестиционни фондове, банки, социални медии, университети, местните власти да създадат контакти, да общуват помежду си и по този начин да привлечем интереса към България и региона.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg