EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

30 „зелени” къщи и хотели в България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

30 „зелени” къщи и хотели в България

mail13:30 | 20.04.2010прегледи 3053 коментарикоментари 1


Повече от 30 къщи за гости и семейни хотели в България са получили удостоверения за „Зелена къща“, според Кирил Калоянов от Българска асоциация за алтернативен туризъм (БААТ), цитиран от БТА.
Те са разположени основно в райони, известни с развитието на селския туризъм – Централния Балкан, Родопи, Банско-Разложката котловина, долината на р. Места, Лудогорието.
Къщите и хотелите със знака „Зелена къща“ залагат на гостоприемството, екологичността, традиционната за региона атмосфера и бит на българския дом.
Друга тяхна отлика е икономия на енергия, пречистване на вода, намаляване на отпадъците, разделно събиране на боклук, предлагане на био продукти, запазване на местната архитектура и културно наследство, представяне на характерната местна кухня.
Следваща стъпка по проекта е клубна карта, която да предоставя отстъпки в обектите.


 
Коментари
 
Маргарита Георгиева - 04-05-2010 г. 18:23:08

Прекрасно начинание! Дано просъществува!Имам къща в Силистренската община, в село Стрелково. Преди осем години откриха Римо-тракийско светилище. Пътят до там вече е асфалтиран и доста туристически автобуси преминават през селото. Моля изпратете ми повече информация за изискванията за „Зелена къща„ и какво е необходимо за да получим сертификат. Поздрав!

 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg