EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

€517 млн. за шеста линия на метрото в Букурещ

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

€517 млн. за шеста линия на метрото в Букурещ

mail07:10 | 18.02.2019прегледи 882 коментарикоментари 0


Еврокомисарят за регионалното развитие Корина Крецу одобри отпускането на над 517 милиона евро за проект за строежа на шестата линия на букурещкото метро, предаде Аджерпрес.

Европейското съфинансиране е предназначено за строежа на шесткилометров участък от общо 14-километровата линия 6, която трябва да свърже централната гара в Букурещ с международното летище "Хенри Коанда". Проектът включва също изграждането на шест нови подземни метростанции и търговски комплекс, както и покупката на дванайсет метровлака, всеки с по шест вагона.

Работите по този участък от магистрала 6 на метрото се планира да започнат през втората половина на настоящата година. 

"Жителите на столицата на Румъния ще стигат много по-бързо до северната част на Букурещ благодарение на една инвестиция от половин милиард евро от Кохезионния фонд. Този проект ще подобри по конкретен начин всекидневния живот на 1,8-те милиона жители на Букурещ, които ще се възползват от по-добри услуги на градския транспорт", заяви Корина Крецу.

Тя изрази надежда, че до 2023 г., когато е срокът за изпълнение на одобрения днес проект, румънските власти ще намерят решения за финализиране на линия 6 на метрото, така че да може да се извършва движение по целия маршрут от жп гарата до летището.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg