EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

„Самолетно” гориво в дизеловите автомобили

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

„Самолетно” гориво в дизеловите автомобили

mail17:00 | 08.07.2015прегледи 1630 коментарикоментари 0


Бензиностанции ЕКО представиха гориво AVIO Diesel, което е с чистота на самолетно гориво. Това се постига чрез специалната двойна филтрираща технология, взаимствана от авиацията. Тя се състои от механичен филтър, който отстранява твърдите частици и абсорбиращ филтър, който редуцира водното съдържание на горивото.

Новото гориво съдържа добавки от най-ново поколение, разработени в сътрудничество с една от най-голямите в света химически компании, които му осигуряват максимална ефективност, Това гарантира, че автомобил, зареден с новото гориво, ще има по-голямо ускорение, намаляване на шумовете и по-малко вибрации, както и нулева загуба на мощност на двигателя през цялото време на работа и в целия диапазон на оборотите му.

Едновременно с това новият този вид дизелово гориво дава резултати при почистването на двигателя, което води и до намаляване на консумацията на гориво. Двигателят се възстановявя до нормалното му функциониране само с 2 зареждания на пълен резервоар, а с 5 - се отстраняват и вътрешните отлагания в инжекторите.

Лице на рекламната кампания на иновативното гориво е българския пилот Марио Бакалов. Той е единственият български пилот, който работи за Lufthansa. Освен това той е един от 400-те лицензирани да извършват специални полети. Общо пилотите в авиокомпанията са 5000. Официалното представяне на дизелотово гориво, което вече е в търговската мрежа на Гърция, Кипър и Черна гора, бе в хангара на Луфтханза Техник на летище София.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg