EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Японската икономика се ускори

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Японската икономика се ускори

mail09:45 | 17.08.2022прегледи 693 коментарикоментари 0


Растежът на японската икономика се е ускорил до 0,5 на сто на тримесечна основа през второто тримесечие, достигайки предпандемичното си равнище, съобщи швейцарският в. "Тан", позовавайки се на предварителни данни на правителството. През първото тримесечие японската икономика беше в стагнация.

Икономистите от агенция Блумбърг очакваха малко по-силен растеж (+0,7 на сто).

Второто тримесечие е било белязано от голямо засилване на потреблението на японските домакинства (+1,2 на сто) след отмяната на санитарните ограничения, възстановени в Япония между януари и март заради разпространението на варианта Омикрон на КОВИД-19. Инвестициите са се увеличили с 1,4 на сто.

На годишна основа японският БВП е нараснал с 2,2 на сто през тримесечието от април до юни, информира Асошиейтед прес. Частното потребление се е увеличило с 4,6 на сто, държавните инвестиции - с 3,8 на сто, износът се е покачил с 3,7 на сто, а вносът - с 2,7 на сто на годишна основа.

Войната на Русия в Украйна тласна силно нагоре и без това високите цени на енергията, което оказва силен натиск върху бедната на ресурси Япония.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg