EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония се нуждае от данъчна реформа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония се нуждае от данъчна реформа

mail09:18 | 04.01.2011прегледи 349 коментарикоментари 0


Японският премиер Наото Кан заяви, че политиците трябва да обсъдят мащабна реформа на данъчната система, включително на данъка върху продажбите, за да се осигурят средства за финансиране на нарастващите социални разходи, предаде Ройтерс.
Кан, чийто рейтинг спада, заяви също, че иска да започне многопартийни дебати за реформа на социално-осигурителната система. Той подчерта, че иска 2011 г.
да бъде ново начало за Япония в икономическо отношение и призова политическите си опоненти за сътрудничество.
Опозицията може да блокира проектозаконите в парламента.
Премиерът каза също, че няма намерение да разпуска долната камара на парламента за предсрочни избори. Някои медии и анализатори спекулираха, че той може да бъде принуден да свика предсрочни избори, ако прокетозаконите, необходими за прилагането на тазгодишния бюджет от април не бъдат приети до края на март.
Кан встъпи в длъжност миналия юни като пети премиер на Япония от 2006 г. насам. Неговата Демократическа партия обаче претърпя поражение в изборите за горната камара на парламента, след като премиерът заговори за възможно покачване с 5 процента на данъка върху продажбите, за да се подкрепят финансите на страната.
Държавният дълг на Япония вече е около два пъти по-голям от икономиката на страната, възлизаща на 5 милиарда долара, и според някои икономисти повишаването на данъка върху продажбите е жизненоважно за справянето с нарастващите разходи за застаряващото население.
Миналия месец кабинетът одобри рекордния проектобюджет от 92,4 милиарда йени (1,11 милиарда долара), целящ да създаде нови работни места и да даде тласък на мудната икономика на страната, отбелязва Асошиейтед прес.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4158