EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Дефлацията в Япония ще продължи до 2011 г.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Дефлацията в Япония ще продължи до 2011 г.

mail14:44 | 06.08.2009прегледи 975 коментарикоментари 0


Японската централна банка по всяка вероятност ще излезе с прогноза, че спадът на потребителските цени ще продължи до 2011 г., въпреки постепенното възстановяване на икономиката, информира Bloomberg, позовавайки се на запознати източници.
Подобна прогноза ще бъде включена в първия модел за развитието на икономиката на страната за финансова година, приключваща през март 2012 г., която ще бъде оповестена през октомври.
Централната банка на Япония предвижда спад на потребителските цени от 1.3 % през тази година и 1 % - през следващата.
Перспективата за три поредни дефлационни години ще принуди управителят на Централната банка Масааки Ширакава и неговите колеги да запазят лихвените нива близки до нулата през цялата 2010 г., прогнозират анализатори. Подобна ситуация ще рефлектира лошо върху пазарите за недвижими имоти и съответно върху инвеститорите в тази сфера, които са принудени да правят отстъпки, за да реализират сделки с клиенти, чиито заплати и доходи намаляват.
По данни на Министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието на Япония през юни средната работна заплата, включваща бонуси и извънреден труд, е спаднала със 7.1 % в сравнение с аналогичния период преди година.
В края на юни индексът на потребителските цени спадна с 1.7 процента в сравнение със същия месец през 2008 г., достигайки най- ниското ниво от януари 1971 г.
Тогава японският министър по икономическата и данъчната политика Йошимаса Хаяши каза също, че е рано да се говори за настъпили дефлационни процеси, въпреки регистрираният спад на цените.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg