EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Икономиката в Япония регистрира подобрение

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Икономиката в Япония регистрира подобрение

mail09:08 | 30.10.2009прегледи 503 коментарикоментари 0



Bank of Japan продължава да стимулира икономиката си, въпреки  подобряването на ситуацията, като запази основната си лихва на досегашното й  равнище, съобщи ДПА. Така лихвата остана на ниво от 0.1%, след като гласуваха всички членове на управителния съвет на централната банка на втората в света икономика.
Същевременно  Bank of Japan отчете подобрение на конюнктурата на пазарите и реши от декември тази година да спре някои от въведените през есента на 2008 година извънредни мерки, чиято цел бе да не се допусне блокиране на икономиката на
страната.
От декември централната банка на Япония спира програмата си изкупуване на корпоративни дългове, като в същото време до края на 2010 година тя ще продължи да приема дългови книжа като залог, за да гарантира на частния сектор по-свободен достъп до ликвидности.
Безработицата в Япония е намаляла до 5.3 на сто през септември спрямо 5.5 на сто през август, отчитайки спад за втори пореден месеца, обяви днес японското правителство.
Намаляването на безработицата става на фона на увеличаването на производството, стимулирано от нарастващия износ. През септември е имало 43 нови работни места на всеки 100 безработни в Япония, което е увеличение с едно работно място спрямо предходните два месеца. Броят на официално регистрираните безработни през
септември в сравнение със същия месец на миналата година се е увеличил с 920 000 до 3.63 милиона души.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg