EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Япония с нов министерски съвет

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Япония с нов министерски съвет

mail10:30 | 14.01.2011прегледи 731 коментарикоментари 0


Японският премиер Наото Кан обяви състава на новия си кабинет, съобщи Асошиейтед прес. Това е третият кабинет, който Наото Кан съставя след като зае поста министър-председател през юни миналата година.
Имената на повечето от министрите в предишния кабинет, които снощи подадоха оставки, фигурират и в списъка на новото правителство. Някои ключови министри като Сейджи Маехара на външните работи, Тошими Китадзава на отбраната и Йошихико Нода на финансите остават на досегашните си постове.
В новото японско правителство има само четири нови имена.
Изпълняващият длъжността генерален секретар на управляващата Японска демократическа партия Юкио Едано става главен секретар на правителството на мястото на Йошито Сенгоку. За министър на икономическата и фискалната политика е назначен Каору Йосано, независим експерт по фискални проблеми с консервативни възгледи.
"Имам намерение, след като укрепим системата на ръководство, да реорганизираме правителството и по този начин да осигурим напредъка по приетия вече курс на реформи", заявил Кан на последното заседание на предишния си кабинет.
По-късно днес новото правителство ще бъде представено на императора, след което ще се състои и първото заседание на новия кабинет.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048