EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

"Южен поток" не пречи на „Набуко”

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

"Южен поток" не пречи на „Набуко”

mail10:00 | 24.11.2010прегледи 489 коментарикоментари 0


Подписването на споразумения между България и Русия за газопровода "Южен поток" не е проблем за "Набуко". Това заяви в интервю за БНР Райнхард Мичек, директор на международната компания за строежа на алтернативния европейски проект.
"Не трябва да забравяме, че енергийната стратегия както на отделните държави, така и на ЕС, цели разнообразяване източниците на газ. Очевидно някои държави искат да развиват паралелно няколко проекта, за да увеличат тази диверсификация и техните позиции при преговорите. Затова за нас не е пречка това, че България, Румъния и Австрия подписват споразумение с Русия за "Южен поток". Аз съм убеден, че "Набуко" може да доставя газ на конкурентни цени за европейските потребители. Нека пазарите сами изберат, но съм сигурен, че "Набуко" има привлекателна концепция за клиентите", заяви Райнхард Мичек.
До края на годината ще бъде подписана националната проектна документация с Унгария и Турция, а от 2011-та очаква да започне сключването на договори за доставка на газ. Като потенциален източник за "Булгаргаз" по "Набуко", Мичек посочи Азербайджан.
 

 



 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg