EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Гюнтер Йотингер: “Южен поток" и "Набуко" са конкуренти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Гюнтер Йотингер: “Южен поток" и "Набуко" са конкуренти

mail14:45 | 22.11.2010прегледи 1020 коментарикоментари 0


Газопроводите "Южен поток" и "Набуко" може би ще бъдат конкурентни, каза днес еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер на конференцията "10 години енергиен диалог Русия - Европейски съюз", която се открива днес в Брюксел, предаде ИТАР-ТАСС.

Има вероятност представители на Русия, Украйна и ЕС да проведат днес в Брюксел "приятелска” министерска среща по въпросите на газа, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на руския министър на енергетиката Сергей Шматко.

"Ако се проведе подобна среща, то тя ще има неофициален, приятелски характер. С колегите планираме да обсъдим редица въпроси в тесен кръг", отбеляза министърът.

Според Шматко на срещата може би ще бъдат обсъдени въпроси около "сигурността на газовия транзит, нормативно-правната база, функционирането на газотранспортната система".
Еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер подчерта, че ЕК действа от гледна точка на необходимостта от диверсификация на енергийните доставки за ЕС.
Днес в Брюксел се провежда среща на високо равнище между Европейския съюз и Украйна, като сред обсъжданите теми са енергетиката и сътрудничеството в газовата сфера.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg