EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Борисов: „Южен поток” е изцяло печеливш

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Борисов: „Южен поток” е изцяло печеливш

mail10:00 | 15.11.2010прегледи 656 коментарикоментари 0


„Южен поток” е изцяло в плюс на България. Това каза премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на БТВ.Даваш територия, на която в момента има тръби, няма да режем гора. До по-малките тръби, ще сложим по-големи тръби, каза премиерът.Първоначалното финансиране ще се прави от „Газпром”, за да не влизаме в по-голям дефицит. 400-500 млн. евро ще ни струва проектът „Южен поток”. Инвестицията е повече от добра, заяви Борисов.
Според него - няма частна компания, която да откаже да вземе проект като "Южен поток", защото той е изцяло печеливш.В момента ние изградихме завчера, компанията, предприятието, което ще се занимава с този въпрос – „Южен поток” в България. Премиерът каза, че сега това предприятие, ще предложи варианти за строителството.
Премиерът заяви, че е подчертал пред руския си колега Владимир Путин, че „Набуко” е приоритетният проект.С 5-7 % сме свалили цената на природния газ от лятото насам, посочи още премиерът.
Борисов заяви, че е голям успех, че Русия се е съгласила да премахне посредниците при доставката на природен газ. В петък и събота сме провели 3-4 разговора с еврокомисаря по енергетиката Йотингер, каза министър-председателят, като заяви, че всичко се съгласува с Брюксел.
Разбирам, че идват догодина избори, че всяка партия иска да се позиционира – така той обясни реакциите и коментарите, че „Южен поток” не е проект, изгоден за България.
Премиерът каза, че е знаел за закъснението на руския си колега Владимир Путин. Причината е била в мерките за сигурност.
Той посочи, че от Синята коалиция се "правят на интересни". Премиерът заяви, че не е реабилитирал Тодор Живков, а е обяснил, че 20 години по-късно приватизираме направеното по време на социализма, а не сме построили нищо. Учудвам се как г-н Костов, уважаван от мен човек, се упражнява на наш гръб, каза още Борисов по повод мнението на Синята коалиция за енергийните проекти.
Не съм се намесил в работата на нито една медия, като ме поканят, отивам и се обясняват като ученик по всички теми, каза Борисов.По думите му – медиите у нас лесно „клъвват” на западните медии и публикации. Премиерът коментира още, че проектът за втората атомна централа "Белене" е „съшит”, без рамки и конкретика – колко ще струва, как ще се финансира, какво предприятие ще го прави.
По думите му - само реакторите на АЕЦ „Белене” струват 3.9 млрд. евро.
Борисов посочи, че виждането му за проекта за нефтопровод „Бургас-Александруполис” е, че той не е добър за България, опасен е за екологията и за туризма и затова руският премиер, знаейки мнението му, не е повдигнал въпроса.Издирват се с червена бюлетина от Интерпол лицата, отправили заплаха за живота на премиера Бойко Борисов и обещали за ликвидирането му 400 000 евро, стана ясно от думите на премиера.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg