EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Четвърти оператор в България малко вероятен

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Четвърти оператор в България малко вероятен

mail08:30 | 14.04.2010прегледи 1290 коментарикоментари 0


На пазара за мобилни комуникации в България 50% принадлежат на Мобилтел, 37% - на Глобул и 17% на Вивател, каза Николай Кичев директор на дирекция "Взаимоотношения с оператори и регулации" в Мобилтел, съобщава от Брюксел БТА. Той не очаква да се появи четвърти оператор, тъй като цените вече са достатъчно ниски, а в сектора има силна конкуренция.
Българската телекомуникационна компания Мобилтел представи в Брюксел актуална информация за състоянието на телеком пазара в България. Това стана преди публикуването на поредния годишен доклад на Европейската комисия за пазара на електронни комуникации в Европа, насрочено за края на април или в началото на май.
Мобилтел очаква в доклада да бъдат включени няколко важни за страната ни момента: че цените на терминиране между мобилните оператори у нас се понижават бързо и към юли т.г. ще достигнат средните в Европейския съюз, че навлизането на широколентови услуги в България е все още най-слабо в съюза, че Европейската комисия очаква у нас да бъде осигурен по-ефективен достъп до критичната телеком инфраструктура на историческия оператор БТК за стимулиране на инвестиции от другите оператори.
Във връзка със запазване на телефонните номера на абонатите при прехвърляне от един оператор към друг, той изрази очакването проблемът да намери окончателно решение до четири месеца.Кичев посочи също като важна причина за бавното навлизане на широколентови услуги в нашата страна липсата на оператори с възможност да инвестират в сектора.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg