EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Централната банка на ОАЕ стабилизира националния финансов пазар

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Централната банка на ОАЕ стабилизира националния финансов пазар

mail09:56 | 30.11.2009прегледи 1122 коментарикоментари 0


Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) предприе действия  в посока на стабилизиране на националния финансов пазар чрез осигуряване на допълнителна ликвидност на банките в страната, съобщава ИТАР - ТАСС. Мерките са насочени и в посока на предотвратяване на паниката сред собствениците на сметки в региона на Персийския залив, възникнала около заплахата за нестабилност около
дубайския държавен инвестиционен фонд  Dubai World.
От Централната банка на ОАЕ заявиха, че поддържат националните и чуждестранни банки, които са застрашени от загуби във връзка с развитието на ситуацията около Dubai World. По- конкретно за тези банки е открит достъп до евтини кредити в рамките на специални програми.
Специалистите вече определиха действието на Централната банка като положително в посока на понижаване на риска от паническо изтегляне на капитали от банките, отбелязва ИТАР - ТАСС.
Водещият индекс на основната фондова борса в Дубай изгуби близо 6 % днес. Това бе първата сесия в емирството, след като негови официални представители съобщиха публично за кризата с дълга на града-държава, предаде AP.
Книжата на държавния инвестиционен фонд Dubai World изгубиха близо 15 на сто от стойността си в днешната ранна търговия.
Някога процъфтяващият Дубай стана най-голямата жертва на глобалната рецесия в Персийския залив, отбелязва AP.
Държавният гигант на пазара за недвижими имоти в Dubai Nakheel днес поиска книжата му да бъдат спрени от търговия на дубайската борса Nasdaq. Nakheel трябва да плати през декември задължения на стойност $3,5 млрд. под формата
на ислямски облигации, а общият дълг на Дубай се оценява на $80 млрд. през 2008 година, от които $70 млрд. на сметката на държавни компании, като само на Dubai World се падат $59 млрд.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4145