EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Цената на млякото под 30 ст.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Цената на млякото под 30 ст.

mail12:15 | 02.08.2016прегледи 2244 коментарикоментари 0


В страната има райони, където цената на литър мляко е под 30 стотинки. Продължава понижението при изкупните цени на кравето мляко в България, като се очаква трендът да се обърне през август, поради подобряване на пазарната ситуация. Това прогнозират от Центъра за икономически анализи на селското стопанство (САРА). През летните месеци има по-ниски разходи за млечните стопани практикуващи пасищно отглеждане, но предстои набавяне на фуражи, което е свързано със заделяне на финансови средства. В тази ситуация на продължаващата  криза с изкупните цени на млякото, овцевъдите се намират в относително по-добра ситуация в сравнение с млечното  говедовъдство  заради  по-ниските разходи за  отглеждане на  животните, по-малкия дял на приходите от мляко в общите приходи и по- късия лактационен период при животните, коментират експертите.

След преминаване на сезонния пик на производството на сурово мляко през май, вече има индикации за намаляване на производството. Освен това се очаква допълнителните мерки на ЕС за ограничаване на производството да помогнат за спиране в спада на цените на суровото мляко. През миналия месец се  забелязва  плавно, но постепенно стабилизиране на цените на основните млечни продукти в ЕС-28, като най-голямо е увеличението  при  маслото,  почти  9%  на  месечна база. Едни от най-големите производители на мляко в света – Австралия и Нова Зеландия вече намаляват своето производство, което дава оптимизъм за обръщане на ценовите тенденции.

За  Холандия  разпределянето  на  правата за фосфатите се очаква да действа като спирачка за увеличение или дори може да доведе до намаление на броя на говедата с около 100 хиляди. Досега тези права  не  са  били  разпределени между фермите и това е довело до увеличаване на поголовието. Правата могат да бъдат търгувани между земеделските стопани.

zoom_sss

Източник: Агрозона


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 3888