EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Храна по Facebook, Google предлага проверка на новини

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Храна по Facebook, Google предлага проверка на новини

mail14:08 | 20.10.2016прегледи 1361 коментарикоментари 0


Потребителите на Facebook в САЩ вече ще могат да си поръчват храна през страниците на ресторанти, като услугата е достъпна от 19 октомври, предаде Ройтерс. Освен това потребителите ще могат да пазаруват билети за кино и да си запазват часове в салони за красота. Най-голямата социална мрежа в света, която има около 1,7 млрд. активни потребители месечно, обяви още, че ще добави функцията „препоръки", която ще позволи на потребителите да споделят кои места препоръчват за хранене. Социалната мрежа си партнира с Delivery.com, стартъп за доставка на храна, работещ в около 40 града в САЩ, за да предостави на всеки ресторант възможността да приема поръчки чрез своята Facebook страница. Всеки бизнес в сферата на ресторантьорството, който в момента се е регистрирал в Delivery.com, ще вижда информация за поръчките чрез нов инструмент.

Delivery.com е сравнително малък играч на пазара на доставките на храни, с присъствие в около 40 населени места, в сравнение с конкурентите Grubhub и Seamless, които са активни в над 1100 населени места. Facebook заяви, че тя бъде отворена за сътрудничество и с други фирми в бъдеще.

 

Компанията „Гугъл“ представи своя нова услуга, която ще позволява на потребителите да проверяват дали това, което четат, е вярно или не. Сега, освен досегашните „тагове“ в статиите на Google News, като „В дълбочина“, „Уикипедия“ и други, вече ще има и бутон „Fact check“, който ще помага при определянето на това дали дадената новина е фактологически вярна, пише британският в. „Индипендънт“. Статии, които помагат за установяването на даден факт, ще се появяват под основното заглавие. По този начин читателите ще могат да преценяват дали дадена новина е подвеждаща, преекспонирана или невярна. Първоначално новата услуга ще бъде достъпна само на територията на САЩ и Великобритания, като ще може да се ползва, освен на компютър, така и през мобилен телефон. Проверката на факти стана често срещана услуга сред онлайн публикациите. Редица организации като Международната мрежа за проверка на фактите, „Политфакт“ и „Фулфакт“ анализират твърдения на политици и други обществени личности, за да установят дали това, което казват, е вярно.

 

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg