EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Хитове на Българската строителна седмица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Хитове на Българската строителна седмица

mail13:20 | 23.02.2011прегледи 944 коментарикоментари 0


Трудно или не, строителството е в ход. Изграждат се спортни зали, детски градини, транспортни съоръжения, правят се инфраструктурни подобрения. Това поддържа жив интереса на хората от бранша към новите технологии, модерната техника и качествените материали. Търсят се енергоспестяващи системи за осветление и отопление, сигурно В и К и санитарно оборудване, най-добрите охранителни системи за големи и малки обекти. Специалистите много разчитат и на химията, която непрекъснато поднася екологични и икономични решения за строителните проекти. Те са и сред експонатите на близо 300 компании – изложители и подизложители на БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА. Наред с търсените за отличното си качество продукти, фирмите показват и нови решения за строителството.
Сред тях са 6-7 камерна система 88+ на Кьомерлинг в различни цветове и за огънати ПВЦ профили, иновативна пластмасова 8-камерна система за прозорци Corona SI 82 +, подходяща за нискоенергийни и пасивни сгради, блокови системи AWS 60BS/75 SI.BS, с които оптично се заличават отваряемите и неотваряеми части на прозоречната система и много други.
Изборът на врати днес е много голям, но BBW продължава да изненадва предприемчивите с оригинални решения - входна ПВЦ врата с шумо- и топлоизолация и контрол на достъп, управляван с чип, врати ERGON - незаменими за помещения, където не може да се монтира обикновена врата, врати REI 30 - вече задължителни за хотели и обществени сгради, балконска врата в актуалния цвят античен дъб, която търпи всякакви форми и пасва на всички архитектурни решения и др.
Изолация и зид в едно – тази революционна новост за строителството носи енергоспестяващият продукт IZOBETONтм. Инвеститори и строители могат да заложат на десетките предимства - 30% икономии на разходи, по-малко енергия за отопление през зимата и климатизация през лятото, по-добра земетръсна устойчивост, няма конденз или развитие на микроорганизми и т.н.
На изложението са редица нови за българския пазар материали за завършване на една покривна система. Освен прилаганата система “Под керемида”, BBW предлага плочите “Ардоаз”, придаващи аристократичен вид на сградата и “Ондусер” – керамични плочи с характерна форма в пет различни цвята. Сред новостите са и системите “Ондусолар”, “Ондулин”, “Ондугрийн” - решения за “покрив-градина” при плоски и при скатни покриви, “Ондуклер”- със светлопропускащи сандвич панели и с “Балит” - материал, приложим за химически агресивни среди и др.
BBW представя ред иновации в машините и инструментите за строителни дейности. Бояджии, дърводелци и работници в сухото строителство могат да допълнят стандартната си екипировка за работа с гипсокартон с новата ергономична и безопасна шлайфмашина PLANEX LHS 225 или да използват един от най-добрите електроинструменти - новия акумулаторен винтовърт Т12 +3 / T15 +3. Много ценна при шлифоване, фрезоване или рязане е мобилната прахосмукачка CLEANTEX CT 26 I CT 36 - икономична, мобилна и премахва рисковете за здравето.
Строителното изложение показва за първи път хидроизолационна течна гума за нанасяне с пистолет, валяк или четка. Тя се свързва с всички видове строителни материали и запазва свойствата си без изменение до 30 години. Има и нови продукти за защита на строителни обекти - импрегнатори за бетон и минерални повърхности, които пазят визията и здравината им от вода, масла, прах, киселинни дъждове и други замърсявания. Скучните бетонни настилки, огради и градински елементи могат да станат атрактивни като запазят красотата на декоративните добавки с новите забавители за декоративен, мит бетон.
БЪЛГАРСКА СТРОИТЕЛНА СЕДМИЦА е и форум за делови срещи и дебати за строителството днес и утре. На тях са посветени годишната конференция “BuildinGreen – Устойчиво строителство и енергийна ефективност”, която ще се проведе през първия ден на изложението и дискусията “Иновациите в проектирането и строителството” на 11 март. Очаква се сред лекторите на дискусията да бъде главният архитект на София арх. Петър Диков. Проектанти, архитекти, инвеститори, строителни предприемачи и изпълнители, производители и търговци на строителни материали и техника, посетители на BBW могат да проследят дискусията и да се включат в работата на форума. Има и една “закачка” за гостите на строителната изложба – един от оnline регистриралите се посетители ще спечели уикенд за двама в Гранд хотел и СПА “Приморец” в Бургас. Това е първият български хотел удостоен с най-престижния лиценз за хотелски и спа услуги – Европейски Спа и Уелнес Сертификат.
В дните на изложбата се провежда и нова инициатива - Специализиран салон ГеоЕкспо, организиран от Агенция Булгарреклама и неправителствени организации от геодезията и картографията. Модерни експонати и конференция ”Геодезическите технологии и пазари 2011” ще улеснят бизнеса и иновациите и в тази сфера.
За повече информация: www.iec.bg и www.expo-bbw.com

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg