EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фирма съди Китай за пиратски софтуер в помощ на родители

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирма съди Китай за пиратски софтуер в помощ на родители

mail11:36 | 06.01.2010прегледи 639 коментарикоментари 0


Американска софтуерна компания съди Китай и седем големи компании по обвинение в пиратско копиране на Интернет филтриращ софтуер, съобщава AP.
Cybersitter LLC, разработил софтуер, чрез който родителите филтрират Интернет съдържанието заради децата си, подаде иск за  $2.2 млрд. нанесени вреди във федерален съд в Лос Анджелис.

Компанията обвинява Китай в копиране на кодовете, които впоследствие са били включили в софтуер, които да блокира достъпа на китайските граждани до сайтове с неподходящо съдържание според правителството.
Седем компютърни производители, сред които Sony, Lenovo и Toshiba, също са сред обвиняемите, тъй като са предоставяли китайската компютърна програма с компютрите, продавани в страната.

Представители на Cybersitter LLC са на мнение, че китайските софтуерни специалисти да изтеглили филтриращата програма от сървъра на компанията и са копирали над 3 000 реда от кода, които впоследствие са включени в блокиращата програма Green Dam Youth Escort.

Китайското правителство имаше план от 1 юни 2009 г. всички нови компютри в страната да бъдат снабдени с филтриращия софтуер Green Dam.
Впоследствие беше взето решение за отлагане реализацията на плана, заради нежелание за предизвикване на търговски конфликт със САЩ и Европа.
Въпреки това някои производители на компютри включиха софтуера в разпространяваните за китайския пазар компютри има приложен диск с web- филтриращия софтуер Green Dam.



 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg