EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Фермери искат незабавни субсидии

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фермери искат незабавни субсидии

mail16:30 | 11.05.2011прегледи 900 коментарикоментари 0


Над двеста фермери от цялата страна се събраха на протест пред Земеделското министерство, за да изразят недоволството си от действията на МЗХ спрямо сектора, предаде БГНЕС.
В протестна декларация фермерите заявяват, че МЗХ и Разплащателната агенция провеждат политика на дискриминация към дребните и средните фермери от необлагодетелстваните райони на страната и биопроизводителите. Те настояват незабавно да бъдат изплатени субсидиите за планинските и необлагодетелстваните.
Земеделските производители искат в срок до 15 май да бъдат изплатени всички агроекологични плащания за всички бенефициенти, при които не се налагат допълнителни изчисления относно намалени площи, а за всички останали бенефициенти това да се случи до края на юни. Иска се и незабавно изплащане на проектите по мярка "Агроекология" на САПАРД за 2009 година, заявленията, за които са подадени през септември 2010 година, като фермерите настояват да се направи проверка защо до сега няма нито едно плащане по мярка 214 от ПРСР "Агроекология". Декларацията с всички искания е подкрепена от редица организации, сред които Българска асоциация Биопродукти, Националната асоциация на зърнопроизводителите, Националната асоциация на животновъдите в България, Националното сдружение на млеко и месопроизводителите в България, Национална асоциация на младите фермери в България.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg