EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турция: По-малки порции за туристи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турция: По-малки порции за туристи

mail08:45 | 27.07.2017прегледи 3276 коментарикоментари 0


Новоназначеният турски министър на храните, земеделието и животновъдството Ахмет Ешреф Факъбаба предлага намаляване на порционите в луксозните хотели, за да се ограничи разхищението на храна на фона на глада и недохранването по света, съобщава "Хюриет дейли нюз".

Турция, която има множество морски курорти, посещавани от огромен брой чуждестранни туристи през дългия летен сезон, е известна с отличните условия за хранене и богатото изобилие на храна в хотелите.

Много популярна, особено сред посетителите, търсещи по-изгодни условия за почивка, е системата "ол инклузив", предоставяща на туристите целодневни изкушения от турската и чуждестранната кухня и алкохолни и безалкохолни напитки.

Преди време турският министър на туризма допусна възможността Турция да се откаже от концепцията "ол инклузив".

"В днешния свят близо 800 милиона души са изправени пред глад и недохранване. Глобалният мир не може да бъде поддържан, ако не бъде гарантирана сигурност на прехранването", заяви министърът на земеделието.

По думите му около 1,3 милиарда тона храна от общо 4 милиарда тона се разхищават всяка година. Според Факъбаба за част от това разхищаване са отговорни луксозните хотели, които поднасят ненужно големи количества храна.

"Успяваме да консумираме едва половината от тях", заяви министърът, добавяйки, че откакто е започнал работа в министерството, подтиква хотелите да намалят порционите. Той уточни, че препоръката му се отнася конкретно към луксозните хотели.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg