EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Турски инвестиции в Лудогорието

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Турски инвестиции в Лудогорието

mail15:30 | 07.02.2014прегледи 1218 коментарикоментари 0


Възможностите за привличане на инвестиции в Лудогорието са обсъдили на работна среща посланикът на Турция у нас Сюлейман Гьокче, областният управител Стоян Ненчев и кметът Денчо Бояджиев. Това съобщиха от пресцентъра на Областната  администрация.
Дипломатът е коментирал, че към област Разград са насочени погледите за осъществяване на инвестиции, като посочил, че "Разград и Лудогорието са много важни". Гостът заявил, че стремежът е чрез обща интеграция да се създаде мощна икономика. На срещата турският посланик е казал, че полага усилия за увеличаване на икономическите инвестиции, за развитието на енергетиката, туризма, разрешаването на транспортните проблеми. Дипломатът е съобщил, че в най-скоро време министърът на външните работи на Турция ще посети Разград.
В разговорите Ненчев и Бояджиев са отбелязали, че област Разград има обективни възможности за преработване на селскостопанска продукция, преработване на мляко, развитие на овощни култури и други. Насочили вниманието на госта към възможността за изграждането на мандри, запознали го и с наличието на работна ръка в региона с над 90 процента население от турски произход, която може да се включи в производство на части за автомобилостроенето, както и в развитието на шивашката промишленост.  Турският посланик благодарил за съдействието и за посочените насоки за инвестиции, като казал, че отново ще посети Разград, защото има желание да бъдат използвани всички възможности за привличане на инвестиции в региона.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg