EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Туристически „възли“ в България и Македония

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Туристически „възли“ в България и Македония

mail10:03 | 29.11.2017прегледи 9871 коментарикоментари 0


Сдружение Пирински туристически форум – Благоевград, в партньорство с Екологично сдружение Планетум – Струмица, избра пилотните мини-дестинации или т.нар. туристически „възли“ от мрежата за устойчив туризъм „Трансграничен център за забавления“. От Благоевградска област това са „възлите“ Благоевград, Банско, Гоце Делчев, Петрич и Струма, а от Югоизточен планов район (Македония) – „възлите“ Струмица, Ново село, Дойран, Гевгелия и Радовиш.

Представители на 10те „възела“ се събраха в град Струмица, Македония, на първа работна среща на мрежата на 25 и 26 ноември 2017 г. На срещата беше обсъдена концепцията на Трансграничния център за забавления, функционирането на мрежата от туристически „възли“ и създаването на новите атрактивни туристически услуги, които ще се продават през специален интернет-портал.

В мрежата са включени туристически водачи и аниматори, собственици на обекти за настаняване и хранене, читалища, музейни работници, представители на НПО, свързани с туризма и други местни ентусиасти.

Срещите за разработване на новите туристически услуги започват през януари 2018 г. и ще продължат до май същата година. След това предстои изграждането на интернет-портала и маркетинг на новото туристическо предлагане.


Това съобщение е изготвено с подкрепата на Европейския Съюз в рамките на проект „Трансграничен център за забавления“, съ-финансиран чрез Програмата за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България – Бивша Югославска република Македония. За съдържанието му отговорност носи единствено Сдружение Пирински туристически форум и не може по никакъв начин да отразява мнението на Европейския Съюз.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg