EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трите тайни на милиардерите

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трите тайни на милиардерите

mail11:31 | 21.02.2010прегледи 1209 коментарикоментари 0


Шон Рейн, Forbes
Какво трябва да направиш, за да спечелиш огромно финансово състояние? Различават ли се милиардерите от обикновените хора? Кои са общите качества на забогателите хора? Отговори на тези въпроси ни дава списание Forbes. Почти всички от участвали в проучването на изданието милиардери посочват като ключови за успеха „късмета” и „правилното управление на времето”. Въпреки различията и специфика в историите им, се очертават някои общи обстоятелства, които могат да бъдат посочени като необходими предпоставки при изграждането на голямо финансово състояние.
Forbes свежда приликите сред милиардерите до три на брой.
Първата тайна на наистина богатите хора е, че те не се страхуват от провал. Мнозинството от участвалите в проучването на Forbes заявяват, че са имали възможност за избор - или да вървят по един лесен и сигурен път, или да предприемат калкулиран риск. Достигането на истинските висини на богатството изисква поемане на определен риск. Ако търсиш някаква сигурност в работата или се страхуваш да опиташ нещо ново, няма да стигнеш далече по пътя на забогатяването.
Интересното е, че дори и претърпели сривове - всеки един от милиардерите безспорно е преминал през сривове поне веднъж - наистина богатите хора твърдят, че са използвали лошия опит, за да се поучат от грешките си и да се върнат обратно в играта. Те не са допуснали лошият опит да унищожи оптимизма и страстта им.
Втората тайна на истински богатите хора е, че подхождат креативно към проблемите, търсейки нови източници на приходи. Милиардерите често заявяват, че са разглеждали проблемите от различни ъгли, търсейки изход от ситуацията. Осъзнавали са, че конкурентите и предшествениците им не правят нещата по правилния начин. Това обаче не означава, че милиардерите са просто опозицията, а че винаги мислят критично и анализират от различни гледни точни проблемите.
Третата тайна на наистина богатите хора е, че имат стабилни бракове. Това не означава, че са женени / омъжени за богат човек, въпреки че и това не е лоша идея. Напротив, повечето от богатите хора споделят, особено тези, които са успели сами, че добрите спътници в живота са тези, които критикуват. Да започнеш свой бизнес или да управляваш бизнес - империя изисква много жертви. Стресът може дори да убие човек. Добрият спътник в живота, който осигурява подкрепа, и по- важното - вярва в теб, е ключът по пътя към върха.
Много от богатите хора заявяват, че са живели в мизерия и са преминали през редица лишения, докато забогатеят. По- важното за тях обаче е, че са намерили човек до себе си, който е имал желание да премине през трудностите по пътя към истинското богатство.
Изненадващо, голяма част от наистина богатите хора не се различават от обикновените. Те имат същите страхове за децата и здравето си. Подобни са и в желанията си.
Все пак парите не са всичко.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg