EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

Трима министри & Три реформи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трима министри & Три реформи

mail07:08 | 20.07.2015прегледи 9648 коментарикоментари 0


Ива Стойкова

Три важни реформи - в пенсионната, здравната и съдебната системи изготвиха ресорните министри Ивайло Калфин, Петър Москов и Христо Иванов.

Промените в Закона за здравното осигуряване бяха одобрени и на второ четене в пленарна зала на 16 юни. Предстоят обаче внасяне от различни парламентарни групи на поправки между първо и второ четене на промените в Закона за лечебните заведения.
Промените в пенсионната система, подготвени от вицепримиера Ивайло Калфин и кабинета, бяха приети на първо четене от парламента в началото на месец юли.
В началото на 2015 година парламентът одобри актуализираната стратегия за реформа в съдебната система. Първата крачка в тази посока бе обаче провал. Временната комисия за промени в Конституцията отхвърли на първо четене проекта, внесен от Цецка Цачева и група народни представители. Против измененията гласуваха членовете на комисията от "БСП лява България", ДПС, АБВ и "Атака". ГЕРБ, Реформаторският блок, Патриотичният фронт и един депутат от БДЦ гласуваха "за", вторият член от БДЦ се въздържа при вота.
Засега няма яснота как ще се развие дебата около реформата в НС.

Вижте основните акценти в реформите, както са предложени от правителството:  

zoom_sss


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg