EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Свлачища на тунел „Железница“ бавят строежа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Свлачища на тунел „Железница“ бавят строежа

mail14:00 | 27.09.2021прегледи 613 коментарикоментари 0


Началото на строителството на т.нар. железен мост в Симитли инспектира заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Съоръжението, което ще осигурява достъп до магистралата, ще бъде демонтирано и на негово място ще бъде построено ново. Целта е повишаване на безопасността на пътуващите. Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи на стойност близо 4 млн. лв., осигурени от Агенция „Пътна инфраструктура“, е до края на годината.

Три свлачища от двете страни на тунел „Железница“ ще забавят завършването на участък от АМ „Струма“, обяви той след като инспектира строителството на аутобана.

По участъка след края на трасето в движение към Благоевград, преди виадукта, както и след тунела, работата е спряна преди година и половина. Едва сега проектът за укрепване е внесен в Агенция „Пътна инфраструктура“, обяви Шишков. Може да се стигне до там, че и виадуктът, и тунелът ще бъдат завършени, но няма да има път до тях, обърна внимание арх. Шишков.

Арх. Шишков подчерта, че се предвижда работата по тунел „Железница“ и на виадукта, изпълняван чрез потактово избутване, да приключи в срок. На виадукта се поставя хидроизолация на платното в посока Кулата – София, след което ще започне асфалтиране.

Техническият ръководител на южния портал на „Железница“ Матей Матеев информира, че в лявата тръба остава да бъде довършена 200 м от вторичната облицовка. Изпълнява се последната кампада (участък с дължина 12 м) от вторичната облицовка в другата тръба. Предстои изпълнение на електрическата част.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg