EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Трагедия в семейстовото на Мейдоф

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Трагедия в семейстовото на Мейдоф

mail09:30 | 13.12.2010прегледи 921 коментарикоментари 0


Два драматични обрата белязаха случая Мейдоф само за два дни, отбелязват световните агенции.Случаят с финансиста Бърнард Мейдоф, измамил множество хора за сума, която според различните оценки варира от 20 милиарда до 65 милиарда долара и осъден на 150 години затвор, придоби трагичен обрат, когато в събота по-големият му син Марк беше намерен обесен с кучешка каишка, привързана към тръба в дома му в Ню Йорк. В съседната стая спял двугодишният син на Марк.
Адвокатът на 46-годишният Марк нарече случилото се трагично събитие. Съпругата на Бърнард Мейдоф - Рут, била смазана от скръб, допълни друг семеен адвокат. Тялото на сина на финансиста беше открито на втората годишнина от ареста на баща му.Марк и брат му Андрю Мейдоф бяха близки сътрудници на баща си и бяха обект на разследване във връзка с огромните измами на Бърнард Мейдоф. Срещу тях все още не са предявени обвинения. Двамата братя твърдяха, че не са знаели нищо за тъмните деяния на баща си.
Стратегията на Мейдоф се състоеше в набиране на инвеститори, на които се обещаваха огромни печалби, които така и не бяха реализирани. С парите от новите инвеститори се плащаха заемите, взети от предходни инвеститори. Преди две години, когато финансовата криза в САЩ се задълбочи, схемата Мейдоф рухна и финансистът призна, че е загубил 50 милиарда долара и че вече не притежава нищо.Синдикът по случая Мейдоф - Ървин Пикард, обвини Марк и другите членове от клана Мейдоф, че са се възползвали от печалбите на Бърнард. Според адвоката на Марк действията на Бърнард са тласнали клиента му към фаталния край.
"Марк стана невинната жертва на чудовищното престъпление на баща си и не устоя на две години непрестанно напрежение, породено от неверни обвинения и недоказани инсинуации", заяви адвокатът Мартин Флуменбаум.
Малко преди да бъде намерен обесен, Марк е разменил имейли със съпругата си Стефани, която била във Флорида с другото им дете на 4 годинки. От имейлите Стефани усетила, че нещо с Марк не е наред и се обадила на близки да проверят как е. Именно роднина открил тялото на Марк в апартамента му.
Ден преди този трагичен обрат, аферата Мейдоф беше белязана от друг голям обрат - синдикът Пикард внесе иск срещу австрийската банкерка Соня Кон за възстановяване на сумата от близо 20 милиарда долара, припомня Асошиейтед прес. Това е най-голямата сума, искана досега от синдика за възстановяване от съучастници на Мейдоф.Кон е сред облагодетелствалите се от схемата на Мейдоф.
Искът срещу банкерката беше внесен в съд в Манхатън. Искът е освен срещу Кон, и срещу 6 членове от семейството й, както и срещу 55 членове и юридически лица от консорциума Медичи ентърпрайз, обединяващ банки в Австрия и в Италия.
Ървин Пикард описва Кон като престъпната сестра по душа на Мейдоф, в чиято схема за измами тя участвала от 1985 г. Кон организирала мащабна кампания, за да набира нови клиенти на американския финансист. В замяна на това той й плащал тайно огромни суми.
Пикард е внесъл искове и срещу двама шефове на други фондове, набирали клиенти за схемата на Мейдоф, срещу няколко членове от семействата им и срещу инвестиционни фондове, свързани с тях. От тях синдикът, назначен от американското правосъдие, иска да получи над 900 милиона долара, които да бъдат върнати на хората, ужилени от Бърнард Мейдоф.

 


Тагове: Мейдоф, финанси
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4165