EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

ТЕЦ Брикел на минимална мощност до април 2011

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

ТЕЦ Брикел на минимална мощност до април 2011

mail10:15 | 18.11.2010прегледи 1656 коментарикоментари 0


Министерският съвет прие проект на Решение за експлоатацията на ТЕЦ Брикел за настоящия отоплителен сезон 2010 - 2011 г., съобщи пресцентърът на правителството.
Във връзка с невъзможността в краткосрочен план за намиране на решение за отоплението на град Гълъбово правителството реши да позволи експлоатация на ТЕЦ Брикел с минимални мощности.
Окончателното извеждане на ТЕЦ Брикел от експлоатация ще се случи най-късно в края на месец април 2011 г. Работата на инсталацията през отоплителния сезон ще бъде контролирана от РИОСВ - Стара Загора с цел минимизиране на нарушенията на нормите за съдържание на серен диоксид в атмосферния въздух съгласно националното законодателство.
В създалата се ситуация алтернатива за топлоснабдяването на град Гълъбово трябва да потърси кметът на града и да информира министъра на икономиката, енергетика и туризма и министъра на финансите за възможните решения, посочват от пресцентъра.
Необходимите средства за реализация на проект за топлофициране на града ще бъдат отпуснати от държавния бюджет в съответствие с поетия през 2003 г. ангажимент от страна на тогавашното правителство.


 


Тагове: Брикел, мощност,
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg