EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Технологичните Оскари за 2019

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Технологичните Оскари за 2019

mail11:10 | 27.05.2019прегледи 564 коментарикоментари 0


В Пловдив за четвърти път бяха раздени наградите за постижения в иновациите, високите технологии и аутсорсинга на Българската аутсорсинг асоциация (БАА) и  Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ).

Технологичните Оскари бяха кулминацията в първия регионален форум за Югоизточна Европа на компании от технологичния сектор и сектора на изнесените бизнес услуги с висока добавена стойност – SEE INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING SUMMIT.

В него участие взеха над 300 лидери от технологичния сектор, над 30 международни лектори и представители на централната и местната администрация, за да обсъдят бъдещето на индустрията и определят устойчивите бизнес модели в региона на Югоизточна Европа.

Наградата за Стартъп на годината спечели Cargotec Bulgaria. Финландската компания Cargotec създаде първия си глобален център за бизнес услуги в Централна и Източна Европа (CBS) в София.

Experian България бе обявена за най-добър работодател в технологичния сектор за 2019 г. Наградата бе спечелена за изключително управление на хората, най-важния актив на всяка компания. Experian получиха наградата и за най-добър научно-развоен (R&D) център, както и за компания с най-добра социално отговорна политика, като само за последната година в доброволческите инициативи са се включили над 750 служители с повече от 4600 часа доброволен труд. При тях отиде и наградата за технологична бизнес сграда на 2019 г., за новия им офис, в който компанията се нанесе тази година.

Статуетката за най-иновативното работно място на годината бе връчена на Bulpros.

Наградата в категория Иновации в технологиите спечили Cobuilder International за създаването на интегрирана платформа за репозиционирането на всички продукти и решения на компанията.

За IT проект на 2019 г. бе наградена Dreamix за разработения софтуеър за най-бързо развиващата се и вече втората по големина компания в света за полети с частни самолети Vistajet.

Наградата за IT продукт на годината бе присъдена на софтуерната компания Imperia Online за създаването на изключително успешната им играта Kingdoms Online.

Междунардното жури определи за победител в категорията  иновации в бизнес процесите и операциите SoftServe България, за разработеното от тях решение Abiliton Metrics Solution, обединяващо данните от различни източници в една платформа и даващо статистическа и графична информация за всички процеси.

Наградата в категория Център за споделени услуги на 2019 г. бе присъдена на Cargill.  В центъра работят над 1000 професионалисти, които на повече от 15 езика управляват международните бизнес процеси на Cargill и предлагат широко портфолио от висококачествени услуги с добавена стойност в Европа, Близкия изток и Африка в сферата на финансите, транспорта и логистиката, стратегическото снабдяване и доставки, както и управлението на човешки ресурси.

За Доставчик на аутсорсинг услуги на 2019 г. бе обявена Modis България, заради високата добавена бизнес стойност, която доставя на клиентите си, налагането на добри практики и подпомагането на устойчивия ръст на целия аутсорсинг сектор у нас.

ScaleFocus грабна приза за софтуерна компания на 2019 г. за разработваните продукти в областа на дигиталната трансформация, анализа на данни и облачните услуги, които доставят на клиенти по целия свят.

Наградата за Най-забележителното сътрудничество между образованието и бизнеса през 2019 бе връчена на Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации в Бургас, която отвори врати миналата година. Училището е част от пилотен проект, реализиран от община Бургас и е пример за ефективен модел на дуално обучение в страната. Партньори в инициативата са 7 от водещите технологични и аутсорсинг компании в страната, а също така и всички браншови организации в сектора.

Бургас получи и втора награда в категорията „Най-бързо развиващ се технологичен град“, която се определя чрез гласуване от членовете на БАА и БАСКОМ.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg